Tanıtım

Bilişim teknolojilerinin artan önemine paralel olarak, işletmeler günümüzün ileri derecede rekabetçi ve küresel piyasalarında kendileri için fark yaratacak potansiyel projelere özel ilgi göstermekte ve kaynaklarını bu çeşit faaliyetlere yönlendirmektedirler. Buna bağlı olarak da bilgiyi, teknolojiyi ve insanları birlikte yönetebilecek bireylere olan ihtiyaç her yerde artmış bulunmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri işletme ve bilişim konularını bir arada işleyen bir alandır. Günümüzde bilişim alanındaki gelişmelerin işletme bilimine kattığı yeniliklerle çok daha etkin ve verimli karar verme süreçleri oluşmuştur. Ayrıca, bilişim sistemlerinin yönetimi de başlı başına bir yönetim konusu haline gelmiştir. Yönetim Bilişim sistemleri’ni ilgilendiren konular, bu iki alanın etkileşimi ve entegrasyonu ile ortaya çıkmıştır. Yönetimin ve bilişimin hayatın hemen her alanını kapsadığı göz önüne alınırsa, yönetim bilişim sistemlerini geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde işletme bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir. Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programı öğrencilere programlama dilleri, bilgisayar ve network teknolojileri, veritabanı, teknoloji trendleri, ekonomi, e-ticaret ve yazılım projelerinin yönetimi konularında yoğun bilgi sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Ayrıca öğrencilerimize pazarlama, yönetim ve organizasyon, finans, istatistik, karar alma teknikleri gibi alanlarda ek bilgiler verecek dersler de sunulmaktadır.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde eğitim süresi 4 yıldır. Bölümde okutulacak dersler işletme, iktisat, matematik, istatistik, yöneylem ve bilgisayar, bilişim sistemleri ve teknolojisi ile ilgili olacaktır.
Bu programdan mezun olanlar, ileri düzeyde edindikleri yönetim bilgileriyle, sürekli gelişme gösteren ticaret ve iş hayatında önemli bir avantaj elde edeceklerdir. Enformasyon teknolojilerinin hemen hemen bütün iş kollarında önemli yer almasından dolayı, mezunlarımızın enformasyon teknolojilerindeki uzmanlığı onlara ilave bir avantaj sağlayacaktır. Bilişim teknolojilerini kullanan  modern iş dünyasında her türlü yönetim pozisyonunda yer alabilecek mezunlarımız, özellikle e-ticaret, karar alma sistemleri, yazılım geliştirme ve bu gibi alanlardaki ihtiyacı mükemmel bir biçimde karşılayacaktır. Mezunlarımız Bilgi İşlem Merkezleri, Sistem Geliştirme Bölümleri, Yazılım Evleri ve Danışmanlık Şirketlerinde, Sistem Analisti ve Tasarımcısı, Programcı, Proje Yöneticisi, IT Uzmanı, Satış ve Pazarlama Yetkilisi, İnsan Kaynakları Uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabileceklerdir.

 

 

Bölüm Başkanı

OĞUZ KAYNAR
Prof.Dr. OĞUZ KAYNAR
Bölüm Başkanı

okaynar@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 1690

MURAT FATİH TUNA
Dr.Öğr. Üyesi MURAT FATİH TUNA
Bölüm Başkan Yardımcısı

mftuna@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

SİBEL ŞENER
Dr.Öğr. Üyesi SİBEL ŞENER
Bölüm Başkan Yardımcısı

ssener@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Ana Bilim Dalı Başkanları

MEHMET ALİ ALAN
Prof.Dr.
MEHMET ALİ ALAN
Bilişim Yönetimi Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

alan@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 1811

OĞUZ KAYNAR
Prof.Dr.
OĞUZ KAYNAR
Bilişim Teknolojileri Ana Bilim Dalı Ana Bilim Dalı Başkanı

okaynar@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 1690

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü: 0 346 487 17 24

E-Posta:

Yukarı