Öğrencilerimiz Sanal Portföy Yarışmasına Katıldılar

Haber Tarihi :   11.05.2022

ÖĞRENCİLERİMİZ SANAL PORTFÖY YARIŞMASINA KATILDILAR.

İş yatırım tarafından düzenlenen Trade Master sanal portföy yarışması 28 Mart 2022 – 29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İkişer kişilik ekipler halinde yarışmaya 54 üniversiteden 405 ekip katılmıştır. Yarışmada ekipler BİST100, VİOP ve Varant işlemleriyle maksimum getiriyi hedeflemişlerdir. Öğrenciler temel analiz, teknik analiz, portföy yönetimi ve risk yönetimi gibi derslerde teorik olarak gördükleri konuları gerçek verilerle uygulayabilme becerisi kazanmışlardır. Öğrenciler özellikle nitelikli yatırımcı piyasası olarak bilinen VİOP ve varant piyasalarında önemli tecrübeler elde etmişlerdir. Yarışma sonuçlarına göre, Finans ve Bankacılık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Alperen KOYUNCU ve Furkan DEV’den oluşan ALPKAN ekibi yarışmayı 5. olarak bitirmişlerdir. Aynı bölüm öğrencilerinden 2. sınıf öğrencisi Abdurrahman GENÇOĞLU ve Gülenay ÇINAR ekibi (ANEXRA) 11, 4. sınıf öğrencisi Semra DOLİ ve Sezer BİLGİÇ (MERSİS) 15. olarak yarışmayı bitirmişlerdir. İlk 50 sıralamasında 7 ekip bulunmaktadır.