Dekanın Mesajı

Fakültemizin Değerli Öğrencileri,

1992 yılında kurulan Fakültemiz; 9 bölümü, 100 akademik personeli, 26 idari personeli, 3680 kayıtlı öğrenci ve mezun 16.151 öğrencisiyle köklü bir geçmişe sahiptir.

Fakültemiz ve Bölümleri, eğitim ve iş hayatında ortaya çıkan yenilikleri ve değişimleri yakinen takip etmektedir. Bildiğiniz üzere son yıllarda kamuoyunda sahaya uygun işgücü yetiştirmeyi ve Üniversite-Sanayi İşbirliğinin yaygınlaşmasını önemseyen bir anlayış bulunmaktadır. Fakültemiz bu anlayışa paralel olarak 3 bölümde ( YBS, UTL ve FNB)  7+1 eğitim hazırlıklarını başlatmış ve öğrencileri iş hayatına hazırlamak ve saha deneyimlerini geliştirmek üzere 7 dönem Fakültemizde ve 1 dönem de işbaşında uygulama eğitimi olmak üzere "Tematik Fakülte" olma yönünde ilerlemektedir.

Diğer yandan küreselleşen ve ülkelerin dış ticarette yakınlaştığı bir düzlemde öğrencilerimizin yabancı ülkelerdeki eğitim kurumlarına ve müfredatına akredite olmaları amacıyla 3 bölümümüzde (işletme, YBS, UTL) akreditasyon çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca yurtdışı tanınırlığı yüksek olan Fakültemizde 2023 yılı güz dönemi itibariyle 605 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir.

Fakültemiz; öğrencilerimize akademik, sosyal ve kültürel alanlarda da destek olmaktadır. Bu kapsamda Fakültemizde 9 kulüp aktif olarak faaliyet göstermekte ve kulüplere etkinlikleri konusunda destek verilmektedir.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı yarınlar dilerim.

Prof. Dr. Gülay ERCİNS

DEKAN